Mi puding chia na mleku krowim nie wychodzi, nie “scina” się tak jak na kokosowym mleku. Ale uwielbiamy ten deser. Super ponysly na lody 🙂
Super przepisy, na pewno wykorzystamy. Dotychczas moje ulubione domowe lody to zmiksowane mango z listkami mięty.
Zrobiłam pudding na mleku krowim, smaczny, ale faktycznie słabo się ściął. Jakiego mleka kokosowego używasz? Jutro zrobię lody arbuzowe. Dziękuję Aniu 😉
A tego np. http://biosklep.com.pl/pl/p/Napoj,-Mleko-Kokosowe-Nieslodzone-BIO-1-litr-EcoMil/2031?gclid=CjwKCAjwzYDMBRA1EiwAwCv6JlpH6LMfNXqoLBZLY-D7k2gRwIG0LMARfGHPNVda0Qe_o0BIRwMqOxoCBqAQAvD_BwE
Kupiłam kiedyś paczkę chia, bo taka zdrowa i smaczne desery z niej wychodzą, ale pudding na mleku krowim – jak piszą poprzedniczki – wyszedł słabo i paczuszka wyładowała na dnie spiżarki. Dzięki Tobie wreszcie ja skończyłam i kupiłam nowa. Na mleku roślinnym (robiłam na migdałowym i kokosowym) wychodzi pyszny i gesty. Dziękuje!