Hmmm, kupowałam amarykanskie w https://www.facebook.com/CosDobregoSklep/ one są z trzcinowym, ale nie maja barwnikow. Bardzo sa dobre. A czasem Lilka mnie na Haribo naciągnie:)
Musze spróbować, bo gdzieś mi się wala agar po szafce. One mają konsystencje żelek czy bardziej galaretki? Trzeba jeść od razu, czy mogą poleżeć? Pytam, bo kupiłam w Tchibo zestaw do samodzielnego zrobienia kalendarza adwentowego, więc mam fajne foremki do żelek. 😉
Wow, wygląda na bardzo łatwy przepis 🙂 Chyba się skuszę, bo moje dzieci uwielbiają żelki, a i ja sama jestem ich wielką fanką 😉
Od kiedy imbir i kurkuma są antybiotykami? Ja rozumiem, że mają działanie przeciwzapalne czy antyseptyczne, ale antybiotyki?
A pro po Kurkumy to żeby miała dla naszego organizmu właściwości zbawienne musi być łączona z czarnym pieprzem dopiero wtedy jest wchłaniana przez nasz organizm dodatkowo kurkuma rozpuszcza się w tłuszczach i to też jest istotne (musi być jakaś oliwa np. z oliwek). Generalnie świetny pomysł, Pozdrawiam.